Kuk­kas­tu­dio

Kukkastudiossa syntyvät asetelmat, kimput, kranssit ja installaatiot. Pidän leikkisistä, eläväisistä muodoista ja romanttisista väriyhdistelmistä. Saan inspiraatiota taiteista, erilaisista paikoista ja ihmisistä, tunnelmista, välillä arkipäivän oivalluksistakin.

Kauneuden lisäksi avomaalla luonnollisesti kasvaneilla kukilla ja niistä syntyneillä luomuksilla on aina myös jokin syvällisempi sanoma jaettavanaan. Kukkien kanssa työskennellessäni koen keskustelevani jonkin elämän suuren mysteerin kanssa, samoin kuin taiteen äärellä ollessani.

Jokainen avomaalla ja luonnossa kasvanut kukka on yksilö. Ajattelen kukkia usein näyttelijöinä tai orkesterin soittimina. Eri tavoilla aseteltuina niillä voi luoda erilaisia maailmoja, joko tasapainoisia tai soraäänisiä, hiljaisia tai äänekkäitä, lähes häilyviä tai vahvasti räiskyviä, rauhoittavia, ilahduttavia tai jopa hämmentäviä.

Floristiikka on minulle näiden ilmiöiden tutkimista, estetiikkaa unohtamatta.

Kaudelle 2022 on luvassa ainoastaan kevään sesonkitilaus (katso kauppa!), sillä puutarhassa kasvatetaan tänä satokautena pientä uutta ihmisen alkua.