Puu­tar­ha

Puutarha on kuin sielu. Se elää, hengittää ja muuntuu vuosien ja vuodenaikojen mukana, ja tarjoaa suojaa, satoa ja iloa niin ihmisille kuin muulle luonnollekin.

Kukkapuutarhassa on niin yksivuotisten kasvien aidattu muotopuutarha kuin myös suuremmat alueet perennoille, ruusuille ja pioneille.

Lisäksi istutamme joka vuosi uusia pensaita ja puita. Kaikki monivuotiset koristekasvit ovat vielä nuoria, mutta ajan kanssa ne kasvavat ja tarjoavat yhä enemmän satoa.

Leikkokukkien lisäksi kasvatamme hyötykasveja omaan käyttöömme ja rakennamme tilaa hiljalleen omavaraisemmaksi. Pyrkimyksenämme on luoda sekä meitä että luontoa palveleva kaunis, monimuotoinen puutarha. Puutarhan hiilijalanjälkeä pienennämme permakulttuurisilla keinoilla: muutamme vähitellen nurmikkoalueita istutusalueiksi, luomme puutarhaan kerroksellisuutta ja matkimme luonnon omia tapoja ylläpitää elämää. Viljelyssä hyödynnämme kiertotaloutta ja luonnollisia lannoitteita, ja kastelun apuna toimivat puutarhan pinnanmuodot sekä suuret kattopinta-alat. Vältämme öljyllä toimivia työkaluja emmekä käytä tuholaismyrkkyjä tai muita luonnon tasapainoa häiritseviä aineita.